Łódź - Kopenhaga [Legoland]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aiikon
    Drive
    • 2010
    • 74

Enriquez nie gadaj tylko bierz robotę :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
  • Enriquez
    RS
    • 2009
    • 7685
    • Superb III (3V3)

Czy jechał ktoś z Was do Kopenhagi z centrum Polski?
    Rozważam trasę do Świnoujścia i dalej promem.
    Jest też opcja zobaczenia Berlina i przez Rostock...

Generalnie wycieczka na kilka dni z żonem i dzieckiem.
    Maci jakieś doświadczenia? Kiedyś jeździłem z Poznania do Goteborga i wydawało mi się to wiecznością.
    Pozdrawiam
    Marcin

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Enriquez, ale jedziesz do DK specjalnie do Legoland-u czy Lego jest tylko "przy okazji"?
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• rufus1777
        Rider
        • 2009
        • 639
        • Octavia III combi (5E5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • BKD 2.0 TDI 140 KM
        • DPCA 1.5 TSI 150 KM

Ja co prawda z rodzinką nie z centralnej polski jadę tylko z Krakowa, ale zdarza się że nocujemy u znajomych w Zielonej Górze, dalej jedziemy albo na Rostock albo do Puttgarden, zależnie od cen biletów na prom, ostatnio akurat płynęliśmy z Puttgarden i pomimo kilometrowo dalej to i tak się opłacało przejechać więcej przez niemcy.

Z tego co wiem to ze Świnoujścia nie ma promu do Kopenhagi tylko do Malmo i później jeszcze trzeba zapłacić za most do Danii.
        Był - Czarny rodzinny szkodnik by rufus1777 - 155,7 KM/346,6 Nm

Jest - Octavia II 2.0 TDI by rufus1777

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

Enriquez, przecież "oryginalny" Legoland jest w Danii , ale w Billund, a nie w Kopenhadze. Byłem z rodziną brata (bratankowie mieli najlepszy ubaw) tam w zeszłe wakacje.

Komentarz

• knowak
            Ambiente
            • 2011
            • 130

Zamieszczone przez rufus1777
            Z tego co wiem to ze Świnoujścia nie ma promu do Kopenhagi tylko do Malmo i później jeszcze trzeba zapłacić za most do Danii.
            Tak jest połączenie Świnoujście-Malmo mając bilet z promu przejazd jest gratis

dojazd do Świnoujścia noc na promie > przejazd gratis mostem i praktycznie cały dzień zwiedzania od ok godz 7 :szeroki_usmiech >> droga powrotna do Odensee jest tam drugi most który także jest płatny jakoś ponad 200koron potem przez Niemcy do Polski
            Polecam taką trasę sprawdzoną

Komentarz

• Enriquez
              RS
              • 2009
              • 7685
              • Superb III (3V3)

Właśnie myślę, że to jest trasa optymalna. Z powrotem przez Berlin i może ta słynna tropikalna wyspa?
              Pozdrawiam
              Marcin

Komentarz

• McGan
                RS
                • 2010
                • 3573
                • Superb III (3V3)

Enriquez, jak chcesz czegoś się dowiedzieć o tej wyspie, to zagadaj do sazad na PW, był tam i polecał - naprawdę ciekawa opcja, warta zobaczenia, można się zrelaksować, sam się wybieram w wakacje na tą "wyspę", z czystej ciekawości :wink:
                Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2009
                  • 10918
                  • Fiat

Enriquez, byłem na wyspie też, ale jakoś nie jest to żadna większa rewelacja - duży ośrodek rekreacyjny pod dachem poprostu, miły klimat panuje wieczorem, jak są podświetlone baseny.

Komentarz

Pracuję...